Zonnepark reiniging

Uw panelen laten reinigen? Wij doen het graag! Veilig, snel én effectief.

 

Schoonmaak zonnepanelen

Het schoonmaken van zonnepanelen. Een vak apart. Ieder park is uniek en heeft zijn eigen aanpak nodig.

Hartclass B.V. heeft een uitgebreid assortiment en voor iedere PV installatie een oplossing. Door heel België en Nederland.

Grondgebonden zonneparken

Voor de grondgebonden zonneparken hebben wij verschillende machines tot onze beschikking. Er kunnen meerdere robots worden ingezet om het park snel te kunnen reinigen.

Een kosteloze en vrijblijvende demonstratie met onze reinigingsrobot is mogelijk.

Zonnepanelen gelegen op daken

platte daken, schuine daken, bedrijfsdaken

Schoonmaak van zonnepanelen gelegen op platte of hellende bedrijfsdaken. Opgesteld in lange rijen, Oost-west opstelling, of alle andere mogelijkheden. Te reinigen met speciaal voor zonnepanelen ontwikkelde reinigingsrobots, machines of elektrisch roterende borstels.

Staldaken

Stal daken raken snel vervuild. Deze zijn in de meeste gevallen perfect te reinigen met de reinigingsrobots in combinatie met onze spinhoogwerker.

Reinigen drijvende panelen

Ook voor de floating panels hebben wij diverse schoonmaak mogelijkheden. Afhankelijk van het type en de opstelling kan er gereinigd worden met grote robots, kleine robot, of met de elektrisch roterende handborstels.

Veilig werken

Veilig werken vinden wij erg belangrijk. Onze medewerkers zijn VCA gecertificeerd, in het bezit van een hoogwerkercertificaat en een heftruckcertificaat.

Indien gewenst kan er vooraf een taak risico analyse worden opgesteld. Dit in samenwerking met de opdrachtgever.

Osmosewater

Uiteraard wordt er gereinigd met osmosewater.

Osmosewater is water dat is ontdaan van alle kalk, metalen, mineralen en bacteriën die in leidingwater aanwezig zijn. Osmosewater heeft een sterk reinigend vermogen waardoor schoonmaakmiddelen overbodig zijn. En osmosewater droogt streeploos op waardoor na drogen niet nodig is. 100% geschikt voor zonnepanelen en milieuvriendelijk.